пʼятницю, 12 березня 2021 р.

 

УКРАЇНСЬКИЙ ДОБРОВОЛЕЦЬ – ВЗІРЕЦЬ ПАТРІОТИЗМУ!

          З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань було прийнято рішення «Про встановлення українського дня добровольця, (14 березня 2017 р.) Саме добровольці першими стали на захист Української незалежності в 2014 р. проти російського агресора, як це робили їх пращури: руські воїни, козаки, упівці, українці в радянській армії.

          Хоч це свято і є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячене, споконвіку супроводжує український народ – згуртуватися при спільній загрозі. Недаремно існує народна мудрість: «Моя хата скраю – ворога першим зустрічаю!» Яскрава національна риса і традиція українського народу – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків.

          З нагоди цього свята, 12 березня, будинок культури у співпраці з Нововолинським ліцеєм № 9, Палієм Т. В., вчителем історії та правознавства, Лісневською М. В., педагогом організатором,  провели патріотичну годину «Мужність, патріотизм, пам'ять бійців-добровольців»

          На завершення заходу присутні переглянули фільм «Українські добровольці»







Немає коментарів:

Дописати коментар