пʼятниця, 4 квітня 2014 р.

Народний аматорський концертно-художній колектив

Народний аматорський концертно-художній колектив «Прометей» заснований в лютому місяці 1977 року. 29 грудня  1980 року колективу присвоєно почесне звання «народний».  Кількісний склад учасників 20 осіб різного віку та кожен із них – індивідуальність, особистість. Очолює колектив Галина Федорівна Максименкова.





Репертуар колективу будується у відповідності головних дат і подій у нашій країні, області, міста і свого селища. Програми зумовлюються «бойовитістю» змісту, тематики сюжетів. Сутність їх полягає в гостро критичному погляді на явища життя, події, вчинки, які стосуються нашого суспільства. Учасникам притаманне почуття патріотизму, доброго гумору, здатність спокійно, виважено осмислювати події злободення. Оригінальні сценарії, ефективний музичний супровід, виготовлення декорації, бутафорії, реквізиту, виготовлені власноруч театральні костюми, спеціально написані пісні та поставлені танці – усе це створюється колективом однодумців –  учасниками концертно — художнього колективу. Учасники спілкуються з глядачем, імпровізують. Тут  викладається акторська майстерність, сценічне мовлення, вокал та хореографія, а ще більше, тут потрібні суто людські якості – взаємоповага і взаєморозуміння.В своєму репертуарі учасники інсценізують виконання історичних пісень, дум, сімейно-побутових пісень, програмами, де присутні обряди. Музика органічно поєднується з танцем та сценічним дійством.





Розробку сценаріїв, створення сюжетів, підбір музичного і  літературного матеріалу скомпоновує і пише керівник Галина Максименкова. Репертуар та його здійснення контролюється директором та художньою радою будинку культури.


Колектив є постійним учасником концертних програм та масових свят селища, міста Нововолинська та навколишніх сіл району. Являється постійним учасником конкурсів, оглядів театрів мініатюр та концертно — художніх колективів. Виступи на всіх рівнях для колективу були переможними, про що свідчать дипломи, почесні грамоти.

Немає коментарів:

Дописати коментар