понеділок, 22 січня 2018 р.

Історична година «Соборна Мати-Україна – одна на всіх як оберіг»

Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події, які, віддаляючись в часі, не втрачають своєї актуальності та значущості й нині. Одна з них, справді знаменна для нашого народу, – об’єднання двох суверенних держав - Української Народної Республіки  і Західноукраїнської Народної Республіки в одну самостійну, незалежну, вільну, суверенну державу. І хоч тернистим був цей шлях, але він показав непереборну волю українського народу до об’єднання під спільним прапором воєдино та став історичним уроком на всі часи.  

День Соборності відзначається в надзвичайно важкі для нашої країни часи. Це і бойові дії на Сході  України і посилена охорона державних кордонів, і відчуття постійної тривоги за наше майбутнє. Але саме ці трагічні обставини дуже міцно згуртували українців і так об’єднали усіх нас, що сьогодні увесь світ побачив – Україна дійсно є Соборною і неділимою. 

Історичну годину «Соборна Мати-Україна – одна на всіх як оберіг» була проведена 22 січня на День Соборності України. Прозвучали пісні про Україну у виконанні Дарини Коханюк, Маргарити Ткачук,  Каріни Веремейчук. Гарно продивилась танцювальна композиція «Як тебе не любити  у виконанні учасників танцювального колективу.

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно
Говорять сьогодні дорослі й малі,
Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас – єдина
Немає такої, як ти на Землі
Велична і свята моя ти Україно,
Лише тобі карать нас чи судить.
Нам берегти тебе Соборну і Єдину
І нам твою історію творить!


Такими словами, які линули з вуст ведучих Котик Анастасії, Богомолової Марії та Максименкова Гліба  закінчився захід.







Немає коментарів:

Дописати коментар